Ημερίδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης 2023

Με χαμόγελα μικρών και μεγάλων πλημμύρισε το δημοτικό Κολυμβητήριο Νίκαιας “Πλάτων” κατά τη διάρκεια της 2ης Εσωτερικής Ημερίδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης του Άρη Νίκαιας.
Πρόκειται για μια διοργάνωση με στόχο οι αθλήτριές μας να παίρνουν μια γεύση από το κλίμα των αγώνων αλλά με πιο ήπιο τρόπο ειδικά για τις μικρούλες μας αθλήτριες που είναι μόλις 4 ετών.
Ταυτόχρονα ήταν μια ευκαιρία και για τους γονείς, συγγενείς και φίλους να δουν την πορεία και την εξέλιξη των παιδιών σε μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς το άγχος της καθημερινότητας.
Αρχικά, τα κορίτσια αξιολογήθηκαν στα διάφορα στυλ κολύμβησης ανάλογα με το επίπεδο τους και τα απαιτούμενα των επερχόμενων αγώνων. Ενώ στη συνέχεια με τα ίδια κριτήρια έδειξαν κάποιες βασικές ασκήσεις Καλλιτεχνικής Κολύμβησης.
Σκοπός του προπονητικού team ήταν να δουν πως διαχειρίζεται η κάθε αθλήτρια το άγχος, τη συγκέντρωσή της κι εν τέλη τι αποτέλεσμα δείχνει εκεινες τις λίγες στιγμές που έρχεται μπροστά στους κριτές ώστε μπορέσουν να δώσουν κατάλληλη ανατροφοδοτηση και να είναι καλύτερα προετοιμασμένες.
Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με το όμορφο κομμάτι του αθλήματος αυτό που μας κάνει να το αγαπάμε τόσο, όσο απαιτητικό κι αν είναι, τις χορογραφίες!
Με σειρά παρουσίασαν, το τμήμα της εκμάθηση, το προαγωνιστικό, το ψυχαγωγικό μας τμήμα και τέλος το αγωνιστικό.
Συμμετείχαν 33 αθλήτριες από 4 έως 16 χρονών.
Η αυλαία έκλεισε με θερμό χειροκρότημα και χαμόγελα ικανοποίησης από αθλήτριες και προπονήτριες.