Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρεία του Γ.Ν.Ο ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ μετά από 48 χρόνια

Την Παρασκευή 29/10/2021 διεξήχθησαν  οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη πρόεδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ο ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.

 Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και εμβληματικός παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού Γιώργος Χαλκίδης αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου και να παραμείνει μέλος του Δ.Σ. Το σωματείο μετά από 48 χρόνια προεδρίας του Γιώργου Χαλκίδη με ανάπτυξη 15 Ολυμπιακών αθλημάτων σε αυτή την  περίοδο αλλά και με τμήματα που αγωνίστηκαν στην υψηλότερη κατηγορία (βόλεϊ ανδρών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, υδατοσφαίριση ανδρών και Πινγκ Πονγκ) αλλάζει σελίδα με νέο πρόεδρο τον Αντώνη Χατζηνικολάου και με 15μελές διοικητικό συμβούλιο με εμπειρία και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Με απόφαση του Δ.Σ ο Γ. Χαλκίδης ανακηρύχτηκε σε επίτιμο πρόεδρο του σωματείου.

Ο Γιώργος Χαλκίδης ήταν χωρίς καμία διακοπή πρόεδρος του σωματείου από το 1973. Επαγγελματικά ήταν εκτελωνιστής και έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Στο χώρο του αθλητισμού οι θέσεις που υπηρέτησε είναι πάρα πολλές,  επιγραμματικά αναφέρουμε: Μέλος  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1985 – 2008) ως ταμίας και μέλος  της εκτελεστικής επιτροπής και φιλάθλου ιδιότητας. Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) (1986-2007), ταμίας στο Δ.Σ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Πλάτων» Νίκαιας (1974-1979). Συμμετείχε σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις: Συναρχηγός στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1987 (Λατάκια), συναρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στην Ολυμπιάδα της Σεούλ (1988), αρχηγός αποστολής στους μεσογειακούς του 1991 (Αθήνα), επίσημος προσκεκλημένος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης (1992), αρχηγός αποστολής στους Μεσογειακούς αγώνες Μπάρι (1992), επίσημος προσκεκλημένος του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νέων της Μόσχας  (1998), των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Ναγκάνο (1998), και του Σόλτ Λέικ (2002), των Μεσογειακών Αγώνων του 2001 (Τυνησία)  και συναρχηγός στο Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νέων στο Παρίσι (2003). Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμαδιδοδρομίας από το 1988 ως 2004 (συμμετοχή στο ταξίδι 128 ημερών στις  5 Ηπείρους). Υπήρξε πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ενώ διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία του Στίβου (ΣΕΓΑΣ) και αρχηγός αποστολής  του ΣΕΓΑΣ στους Μεσογειακούς αγώνες της Αλμέιρα (2005) και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ελσίνκι (2005).

Ο Αντώνης Χατζηνικολάου είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Project Management και εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο που ασχολείται με την Ηλεκτρική Ενέργεια. 

Κατάγεται από «αθλητική» οικογένεια εφόσον ο αείμνηστος πατέρας του Μανώλης Χατζηνικολάου ο οποίος υπήρξε αθλητής του μπάσκετ στον Ολυμπιακό Πειραιώς (πρωτάθλημα Ελλάδος το 1949) και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έφορος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης και για περισσότερα από 10 χρόνια μέλος στο Δ.Σ. του Άρη.

Ο Αντώνης Χατζηνικολάου ως αθλητής ξεκίνησε από το μπάσκετ του Άρη Νίκαιας και στην συνέχεια συμμετείχε στο τμήμα χάντμπολ. Αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Α1 στον Άρη Νίκαιας και στο Α.Σ.Ε Δούκα (1991-1994). Υπήρξε διεθνής αθλητής με περισσότερες από 30 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών και Νέων. Ως αθλητικός παράγοντας υπήρξε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (2002-2004). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (2004-2014) και ταμίας της Ομοσπονδίας (2008-2014). Συμμετέχει στο Δ.Σ του Άρη Νίκαιας από 2006 (ταμίας από το 2012). Είναι διεθνής παρατηρητής της European Handball Federation από το 2002. Έλαβε μέρος ως αθλητής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας (1991) και ως συνοδός των Εθνικών Ομάδων σε αυτούς της Almeria (2005).

Το Δ.Σ. συμπληρώνουν οι: Χαλκίδης Γεώργιος Επίτιμος Πρόεδρος, Καρυώτης Γεώργιος Αντιπρόεδρος Α’, Ανδρεόπουλος Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος Β’, Βρεττάκος Γεώργιος Γενικός Γραμματέας, Κουρετζής Ευάγγελος Ειδικός Γραμματέας, Πιτίδης Αντώνης Ταμίας, Σταθοπούλου Ιωάννα Αναπληρωτής Ταμίας, Αλωπούδης Δημήτρης Έφορος Εντευκτηρίου, Αθλητικών Χώρων και Υλικού, Ασβεστάς Διονύσης, Γκόγκας Ανδρέας, Βγενάς Βασίλης, Τούγκας Δημήτρης, Μιχαηλίδης Στυλιανός, Τρίλας Αναστάσιος Μέλη και ο Γεωργαντζάς Αχιλλέας Αναπληρωματικό μέλος.