Κάνουμε BLOCK στον Εκφοβισμό

Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία και τον αθλητισμό!

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου μας, με σκοπό την ενημέρωση και την ανάλυση του εκφοβισμού εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, καθώς και των μέτρων αντιμετώπισής του από εξειδικευμένους επιστήμονες, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, αθλητές και από επαγγελματίες των ΜΜΕ. Το πρόγραμμα “Live Without Bulling” που διοργάνωσε και παρουσίασε το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, όπου μεταξύ άλλων ο σύλλογος του Άρη Νίκαιας βραβεύθηκε για τη σημαντική συνεισφορά του στην προώθηση του μηνύματός κατά του εκφοβισμού.

Το Live Without Bulling πρόκειται για ένα καινοτόμο για τη χώρα μας εκπαιδευτικό εργαλείο για προπονητές-τριες, στελέχη αθλητικών οργανισμών και εκπαιδευτικούς, που εξετάζει διεξοδικά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους και εστιάζει κυρίως σε μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους αθλητικούς συλλόγους για την πρόληψή του.

Σε τρία πάνελ συζήτησης συζητήθηκαν διεξοδικά και από ειδικούς θέματα για την εξέλιξη του φαινομένου του εκφοβισμού μέχρι σήμερα, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό, την κοινωνική διάσταση του ρόλου των ΜΜΕ στην αποτύπωση του φαινομένου της βίας στον αθλητισμό και την καλλιέργεια του αθλητισμού ως στάση ζωής και υγιούς συμπεριφοράς. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και Ολυμπιονίκες, σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, καθηγητές και ειδικοί ψυχικής υγείας, όπως: η Βούλα Πατουλίδου, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Ντέμης Νικολαΐδης, η Άρια Αγάτσα, η Βίκυ Φλέσσα και η Δρ. Αντωνία Τορρένς.

Για την για την προσφορά στο Live Without Bullying παρέλαβαν ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, Αντώνης Χατζηνικολάου και ο Γενικός Γραμματέας, Γ. Βρεττάκος.