ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 σε μια ξεχωριστή  εκδήλωση, με διττό, όσο και ιστορικό χαρακτήρα, έντονο παλμό και συγκινησιακή φόρτιση, ο Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, γιόρτασε τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής, προσφοράς και δράσης στον αθλητισμό και στην κοινωνία. 

Παράλληλα και κατά την διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή ονοματοδοσίας του κατάμεστου κλειστού γυμναστηρίου στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», σε «Γιώργος Χαλκίδης», μετά από πρόταση του Δημάρχου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του Γιώργου Χαλκίδη, ο οποίος αποτέλεσε τον εμβληματικό Πρόεδρο του συλλόγου για 48 χρόνια, από το 1973-2021, όταν και παρέδωσε τη σκυτάλη στον νυν Πρόεδρο Αντώνη Χατζηνικολάου

Σημειωτέων ότι ο Γιώργος Χαλκίδης, ο οποίος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, υπηρέτησε με συνέπεια και με ήθος ως Πρόεδρος, ή από άλλες επιτελικές θέσεις, τις ομοσπονδίες του Χάντμπολ, της Πυγμαχίας, της Κολύμβησης, και του ΣΕΓΑΣ. Υπήρξε ταμίας και μέλος του Δ.Σ. της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας,  αρχηγός ή συναρχηγός αποστολών σε Ολυμπιακούς και Μεσογειακούς Αγώνες, επίσημος προσκεκλημένος  σε θερινούς και χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες, Μεσογειακούς, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΑΚΑ  και ταμίας του Εθνικού Γυμναστηρίου ‘‘Πλάτων’’ Νίκαιας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από τον Γ.Ν.Ο. ΆΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, σπουδαίες προσωπικότητες για την προσφοράς τους στον αθλητισμό, οι οποίοι εξήραν το έργο και τη συμβολή στα αθλητικά δρώμενα του επίτιμου πλέον Προέδρου, ενώ τιμητική πλακέτα  απονεμήθηκε και στον Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, για τη στήριξη του Δήμου στην εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου.

Μεταξύ των τιμώμενων, ήταν :

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης. Ο  Ολυμπιονίκης της Πυγμαχίας και αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Στεφανόπουλος. η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών Γιώτα Αντωνοπούλου. Ο κορυφαίος προπονητής μεταξύ άλλων και του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μίλτου Τεντόγλου ο Γιώργος Πομάσκι.

Βραβεύτηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Παύλος Γερακάρης, Μάκης Τσίλκος, Φάνης Σκύφτας, Γιάννης Λαμπίρης και Πάνος Σαμαράς.

Ως σημαντικές προσωπικότητες του συλλόγου βραβεύτηκαν:

Από την κολύμβηση η Ζαμπία Μελαχροινού (Σίδνεϋ 2000), η Ντάρια Αλαούφ Μίρκοβιτς (Βαρκελώνη 1992), Αναστάσιος Μύτογλου (κολύμβηση), ο διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης Πάρης Χασεκίογλου, ο Γιώργος Χολίδης (κολύμβηση, υδατοσφαίριση), οι προπονητές Πετοσφαίρισης Παναγιώτης Κουντούρης, Σπύρος Νικολάκης, Σωτήρης Δρίκος, Λεωνίδας Καραΐσκος και Δημήτρης Χατζημιχάλης. Ο Μιχάλης Γαλλίτης από την Καλαθοσφαίριση, οι Πρωταθλήτριες ομάδες Χάντμπολ Γυναικών  από το 1981-82 έως 1984-85. Ο Πρωταθλητής Πινγκ Πονγκ Μάκης Αμερικάνος και οι αθλητές Σταύρος Βρεττάκος και Ηλίας Μιχαηλίδης. Το τμήμα Χάντμπολ Εφήβων για την 3η Πανελλήνια θέση, κολυμβητές και κολυμβήτριες που διακρίθηκαν το 2022,  και τα αγωνιστικά τμήματα της Πυγμαχίας, Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής.

Παραβρέθηκαν, βουλευτές και πρώην βουλευτές και υπουργοί, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, πρώην δήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων, πολιτιστικών φορέων, του εμπορικού κόσμου, της Εκκλησίας, πρώην πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών, αθλητές, αθλήτριες, γονείς και γενικότερα πλήθος κόσμου.Ε