Απολογισμός Τελικής Φάσης Δ’ Κατηγορίας Παμπαίδων Α’-Γ’-Δ’ Περιφερειών - Έξι (6) φορές στο βάθρο

Έκλεισε η φετινή αθλητική χρονιά με ένα ακόμη μεγάλο βήμα για το τμήμα της ενόργανης γυμναστικής του Συλλόγου μας, με τις νίκες τους στην Τελική Φάση Δ’ Κατηγορίας Παμπαίδων Α’-Γ’-Δ’ Περιφερειών που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου στις 18 Ιουνίου 2022. 

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος κος Παναγιώτης Τούγκας διέπρεψε πετυχαίνοντας δύο στα δυο με τους αθλητές του Βασίλειο Σίσκο και Κωνσταντίνο Κουρμαδά να ανεβαίνουν συνολικά έξι (6) φορές στο βάθρο.

Αναλυτικότερα, στο Σύνθετο Ατομικό Παμπαίδων ο Σίσκος Βασίλειος κατέλαβε την 3η θέση με 53,650 βαθμούς, ενώ στην 4η θέση τον ακολούθησε ο συναθλητής του Κουρμαδάς Κων/νος με μικρή διαφορά, 53,500 βαθμούς.

Στον Τελικό Οργάνων ο Σίσκος Βασίλειος κατέλαβε την 3η θέση στις ασκήσεις εδάφους με 8,900 βαθμούς και ο Κουρμαδάς Κων/νος κατέκτησε την 4η θέση με 8,700 βαθμούς.

Στον Ίππο με λαβές ο Κουρμαδάς Κων/νος ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους με τη φανταστική εμφάνιση και εκτέλεσή του κατακτώντας την 1η θέση με 9,500 βαθμούς, την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα και ο Σίσκος Βασίλειος κατέκτησε την 5η θέση με 9,300 βαθμούς.

Στους Κρίκους ο Βασίλειος Σίσκος κατέλαβε την 3η θέση με 9,350 και Κωνσταντίνος Κουρμαδάς την 5η θέση με 9,200 βαθμούς.

Στο Δίζυγο ο Κωνσταντίνος Κουρμαδάς κατέλαβε την 2η θέση με 8,500 βαθμούς και ο Βασίλειος Σίσκος τον ακολούθησε με 8,300 βαθμούς στην 5η θέση.

Τέλος, στο Μονόζυγο και παραβλέποντας τον ελαφρύ τραυματισμό του ο μικρός Κων/νος Κουρμαδάς κατέκτησε την 3η θέση με 8,800 βαθμούς και ο Βασίλειος Σίσκος τον ακολούθησε με μικρή απόκλιση 10 εκατοστών στην 4η θέση.

Ο προπονητής κος Τούγκας δήλωσε ενθουσιασμένος με την αφοσίωση, το πάθος και την απόδοση των αθλητών του κατά την προπονητική περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια τόσο των προκριματικών όσο και των τελικών των αγώνων, στέλνοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς των μικρών παιδιών για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Λήξη με Γυμναστικές Επιδείξεις και με Επίσημους Καλεσμένους

Όσον αφορά στις γυμναστικές επιδείξεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιουνίου 2022 στον Πολυχώρο Μάνος Λοΐζος, ο Σύλλογός μας είχε την τεράστια τιμή να φιλοξενήσει και να βραβεύσει τον κο Δημήτριο Παπίλια τον πρώτο αθλητή στην Ελλάδα που εκτέλεσε διπλό συσπειρωτικό σάλτο πίσω.

Επίσης, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κο Αθανάσιο Σταθόπουλο ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του έφορου του Συλλόγου μας Δημήτρη Τούγκα.

Ο κος Σταθόπουλος δήλωσε φανερά γοητευμένος από την εμφάνιση των αθλητών/τριών καθώς και από την άρτια οργάνωση και το συντονισμό των προπονητών.

Άλλος ένας επίτιμος καλεσμένος ήταν και ο κος Νικόλαος Κρανίτης, πολυνίκης και κάτοχος μεταλλίων τόσο στις ασκήσεις εδάφους όσο και στο άλμα τον οποίο βράβευσε ο αρχιπροπονητής μας, επίσης πολυνίκης ενόργανης γυμναστικής, Παναγιώτης Τούγκας.

Ο κος. Κρανίτης εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος και ευχαρίστησε θερμά για την τιμή.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Αγ. Ι. Ρέντη κου Γεώργιου Ιωακειμίδη στους αγώνες θαυμάζοντας τις προσπάθειες των αθλητών/τριών, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αρωγή του στο σωματείο και τον αθλητισμό της πόλης.