GO SPORT - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Το σωματείο μας είναι αρωγό και συμμετέχει σε ενέργειες και προγράμματα που σκοπό έχουν να αναπτύξουν και να προβάλλουν την σωστή διάσταση του αθλητισμού. Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ είναι το πρόγραμμα GO SPORT που το σωματείο μας έχει δηλώσει την υποστήριξη του στην συγκεκριμένη δράση.

Το GoSport ενθαρρύνει την κοινωνική ένταξη και τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό μέσω της βελτίωσης της χρηστής διακυβέρνησης στους αθλητικούς οργανισμούς.

Άλλωστε ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανεκτικότητας και της κοινωνικής ένταξης.

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχει αναγνωρίσει εξάλλου την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης, της ειρήνης, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό οι αθλητικοί οργανισμοί να διαθέτουν τη γνώση και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εφαρμόζουν κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές.

Το GoSport έχει στόχο να ενθαρρύνει την κοινωνική ένταξη και τις ίσες ευκαιρίες, προωθώντας τη χρηστή διοίκηση εντός των αθλητικών οργανισμών, ομάδων και σωματείων. Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί μέσω της διάθεσης εργαλείων στους οργανισμούς που θα τους βοηθήσουν να εντάξουν την κοινωνική ευθύνη στις πολιτικές που εφαρμόζουν. (πηγη:kmop.gr)