Προπονήσεις

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

 ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΒΒΑΤΟ
1ο ΤΜΗΜΑ :19:00 – 19:3019:00 – 19:3019:00 – 19:3019:00 – 19:3019:00 – 19:3010:30-11:00
2ο ΤΜΗΜΑ :19:30 - 20:0019:30 - 20:0019:30 - 20:0019:30 - 20:0019:30 - 20:0011:00-11:30

Λειτουργούν δύο (2) τμήματα και η διάρκεια του μαθήματος είναι 30 λεπτά και οι νέοι μαθητές, ηλικίας από 3,5 ετών, έχουν δικαίωμα επιλογής των δύο πρώτων τμημάτων. Η διαδικασία εκμάθησης των μικρών αθλητών περατώνεται με τον έλεγχο της κολυμβητικής τους ικανότητας. Το τεστ γίνεται στην μεγάλη πισίνα σε ανοικτό μάθημα και καθορίζεται από την υπεύθυνη προπονήτρια . Όσοι μαθητές κριθούν ικανοί τους απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα (Χρυσός Βάτραχος) και συνεχίζουν καθημερινά πλέον (εκτός Σαββάτου) τις προπονήσεις τους στην Μεγάλη Πισίνα, στο τμήμα των Αρχαρίων (Δελφίνια), σε παραπλήσιο ωράριο.

Γιατί πρέπει να μάθουν κολύμβηση;
Αναπτύξτε τις κολυμβητικές ικανότητες των παιδιών σας, θωρακίστε την υγεία τους και θα ψυχαγωγηθούν εποικοδομητικά και, κυρίως, με ασφάλεια συμμετέχοντας στο παιδαγωγικό πρόγραμμα κολύμβησης μικρών παιδιών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα μας, σέβεται την προσωπικότητα και την ατομικότητα του παιδιού και στηρίζεται σε καθαρά παιδαγωγική βάση. Το παιδί δεν πιέζεται ποτέ να κολυμπήσει, οδηγείται. Η διαδρομή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν την κάθε στιγμή. Ανεδαφικές προσδοκίες για γρήγορη απόδοση αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη του μαθητή. Όσο πιο αργά αλλά σταθερά είναι τα βήματα, τόσο πιο γρήγορα έρχονται τα αποτελέσματα.

Ελάτε, λοιπόν, να τα μάθουμε να κολυμπάνε με ασφάλεια παίζοντας. Ελάτε να τα μάθουμε να παίζουν εποικοδομητικά στο νερό.

Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στην μικρή πισίνα και περιλαμβάνουν όλα τα εκπαιδευτικά περιεχόμενα του προγράμματος.

Η κολύμβηση όπως και κάθε σωματική άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και το κολύμπι είναι μια πολύ υγιεινή άσκηση για όλο το σώμα, που γυμνάζει χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις, δεν προκαλεί τραυματισμούς και δυναμώνει τους πνεύμονες.
Το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για τα μικρά παιδιά που δεν επιτρέπεται να κάνουν άλλα είδη γυμναστικής.
Ενισχύεται η σωματική τους διάπλαση, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματος.
Ψυχολογικά επίσης βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους κι αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα οφέλη που θα αποκομίσει από τη συνήθεια αυτή θα είναι πολλά και για την υγεία του αφού δεν θα μάθει απλά κολύμπι αλλά θα αποκτήσει και δεξιότητα μέσα στο νερό.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΙΝΑ 
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ15:30 - 17:30
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ17:45 - 20:15
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝA17:15 - 18:15
ΑΡΧΑΡΙΑ 117:15 - 18:00
ΕΠΙΛΕΚΤΑ18:00 - 19:00
ΑΡΧΑΡΙΑ 219:00 - 19:30
ΑΡΧΑΡΙΑ 319:30 - 20:15

Εξοπλισμός
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων στην πισίνα είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση του ειδικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός αναφέρεται παρακάτω και είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

  • Μαγιό
  • Μπουρνούζι ή πετσέτα
  • Αδιάβροχες παντόφλες
  • Σκουφάκι κολύμβησης (δίνεται δώρο με την εγγραφή)

Εγγραφές – δικαιολογητικά
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα κολύμβησης, ηλικίας από 3,5 ετών, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ορισμένων ιατρικών εξετάσεων οι οποίες να πιστοποιούν ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε κολυμβητική δραστηριότητα. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι:

  • Ιατρική γνωμάτευση παιδιάτρου ότι μπορεί να αθληθεί
  •  1 Φωτογραφία

Χρήσιμες πληροφορίες για την πισίνα

Απολύμανση του νερού: Ανακρίβειες και πραγματικότητα
Για την διατήρηση ενός υγιεινού νερού εντός της δεξαμενής ισχύουν κανονισμοί οι οποίοι καθορίζονται βάσει νόμου και αναγράφονται αναλυτικά σε κανονισμό για τις

Δεξαμενές Δημοσίας Χρήσεως (Δημοτικά κολυμβητήρια, Πισίνες γυμναστηρίων, ξενοδοχείων, παιδικών σταθμών κλπ).

Στις πισίνες δημοσίας χρήσεως εκτός από το φιλτράρισμα του νερού είναι απαραίτητη και η ύπαρξη απολυμαντικής ουσίας για την αποφυγή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.

Η ΚΥΡΙΑ και πλέον ενδεδειγμένη απολυμαντική ουσία για αυτήν την περίπτωση είναι το χλώριο και αυτό διότι:
Το χλώριο μπορεί και βρίσκεται σε όλο τον όγκο του νερού με αποτέλεσμα να μπορεί να το απολυμαίνει αποτελεσματικά. Γι` αυτό είτε το νερό βρίσκεται στις σωληνώσεις, είτε στην τάφρο, είτε στην αντλία, είτε στην γωνία της πισίνας δεν μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Η ποσότητα του χλωρίου στις δεξαμενές που λειτουργεί το πρόγραμμα είναι 0,60mg/l . Η ποσότητα αυτή είναι πολύ χαμηλή, ικανή όμως να απολυμάνει το νερό και δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα (το νερό που πίνουμε έχει 20-50mg/l χλώριο). Επιπροσθέτως μπαίνει με μηχανήματα και ελέγχεται ανά 1δευτερόλεπτο της ώρας.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι απολύμανσης του νερού οι οποίοι χαρακτηρίζονται ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ.

Χαρακτηρίζονται έτσι διότι απολυμαίνουν το νερό τοπικά. Γι` αυτό πρέπει να συνυπάρχουν με το χλώριο που είναι ΚΥΡΙΟΣ μηχανισμός απολύμανσης.

Τέτοιοι μηχανισμοί είναι το ΟΖΟΝ, ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ, ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ κ.α.

ΑΡΑ οι πισίνες που έχουν ΟΖΟΝ έχουν και ΧΛΩΡΙΟ.