Φιλοσοφία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Γιατί πρέπει να μάθουν κολύμβηση; 

Αναπτύξτε τις κολυμβητικές ικανότητες των παιδιών σας, θωρακίστε την υγεία τους και θα ψυχαγωγηθούν εποικοδομητικά και, κυρίως, με ασφάλεια συμμετέχοντας στο παιδαγωγικό πρόγραμμα κολύμβησης μικρών παιδιών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα μας, σέβεται την προσωπικότητα και την ατομικότητα του παιδιού και στηρίζεται σε καθαρά παιδαγωγική βάση. Το παιδί δεν πιέζεται ποτέ να κολυμπήσει, οδηγείται. Η διαδρομή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν την κάθε στιγμή. Ανεδαφικές προσδοκίες για γρήγορη απόδοση αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη του μαθητή. Όσο πιο αργά αλλά σταθερά είναι τα βήματα, τόσο πιο γρήγορα έρχονται τα αποτελέσματα.

Ελάτε, λοιπόν, να τα μάθουμε να κολυμπάνε με ασφάλεια παίζοντας. Ελάτε να τα μάθουμε να παίζουν εποικοδομητικά στο νερό.

Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται στην μικρή πισίνα και περιλαμβάνουν όλα τα εκπαιδευτικά περιεχόμενα του προγράμματος.

 

Ενθαρρύνετέ το από νωρίς να μάθει να κολυμπά
Τα παιδιά πρέπει να τα ενθαρρύνουμε από πολύ μικρή ηλικία να «γνωρίσουν» το νερό, ακόμα και αν είναι μικρότερα από ενός έτους.
Ακόμα όμως κι αν είστε από τους γονείς που δεν προνόησαν ή δεν βρήκαν χρόνο να πάνε το μικρό τους σε κάποια μαθήματα κολύμβησης, πρέπει να τα ωθήσετε να μάθουν να κολυμπούν πολύ πριν ξεκινήσει η σχολική ζωή τους.
Ακόμα δεν έχετε πειστεί για τη χρησιμότητα της κολύμβησης στο χτίσιμο ενός υγιούς οργανισμού;
Για διαβάστε παρακάτω:
Το κολύμπι είναι μία εξαιρετική άσκηση για μικρούς και μεγάλους. Και ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή μας που η παιδική παχυσαρκία χαρακτηρίζεται πλέον ως… επιδημία, καλό θα ήταν εμείς οι γονείς να δίνουν στο μικρό μας ερεθίσματα για να μάθει να κολυμπάει.
Η κολύμβηση ενισχύει την αυτοπεποίθηση των νηπίων.

Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν και το να διανύσουν την πισίνα από την μία άκρη στην άλλη είναι γι’ αυτά ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα!
Η ενασχόλησή της με το κολύμπι τα βοηθάει να κοινωνικοποιηθούν, αφού γνωρίζουν παιδιά μέσα στην πισίνα και μαθαίνουν μέσα από τα μαθήματα να συναγωνίζονται με όρους και κανόνες.
Επίσης, με το κολύμπι τα νήπια μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα το κορμί τους και να βελτιώνουν τις κινητικές τους δεινότητες.

Ο συγχρονισμός που απαιτείται σε χέρια και πόδια κατά τη διάρκεια της κολύμβησης δρα ευεργετικά στον τρόπο που μαθαίνουν να κινούν και να ελέγχουν τα άκρα τους.
Για τα ακόμα μικρότερα παιδιά, δηλαδή τα βρέφη, το κολύμπι τους διδάσκει το πώς κινείται το ίδιο τους το σώμα.
Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στα παιδιά και εφήβους ως και 19 ετών! Γι’ αυτό όσο μικρότερα εξοικειωθούν με το νερό, τόσο καλύτεροι κολυμβητές θα γίνουν στο μέλλον.
Τέλος σκεφτείτε ότι ο κολύμπι ανοίγει τις πόρτες για την ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο σκι, το ράφτινγκ, η ιστιοπλοϊα, οι νεροτσουλήθρες!
Αν ένα παιδιά ξέρει να κολυμπάει μπορεί να ασχοληθεί όλα τα παραπάνω άφοβα και φυσικά πολύ πιο διασκεδαστικά, μόνο του ή με τους γονείς του.