ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΡΧΙΚΗ

Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα…

Με έκπληξη και μούδιασμα διαβάσαμε την καταγγελία εναντίον μας από το σύλλογο του Ιωνικού Νίκαιας. Έκπληξη γιατί δεν μπορεί ένας σύλλογος του οποίου, λίγες μέρες πριν καλωσορίσαμε την απόφαση να δημιουργήσει τμήμα πυγμαχίας, να βγαίνει με επίσημη ανακοίνωση και να καταγγέλλει τον σύλλογο μας για αντιαθλητική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά ,όταν ο ίδιος βάζει τρικλοποδιές και προσπαθεί να εξαφανίσει ένα τμήμα

Πυγμαχίας το οποίο μετρά δεκαετίες ζωής στην περιοχή μας επειδή αποφάσισε να δημιουργήσει δικό του σύλλογο.

Η αθλητική άμιλλα, αν απλά γράφεται στα χαρτιά για εντυπωσιασμό, παραμένει κενή νοήματος όταν οι πράξεις φωνάζουν. Αποψίλωσε τον σύλλογο μας από τους αθλητές μας. Αθλητές που ανήκουν στην αθλητική οικογένεια του Άρη Νίκαιας , έχουν προπονηθεί με εμάς και τώρα προσπαθεί να τους οικειοποιηθεί ως δικούς του, αγνοώντας τις δικές μας ώρες προπόνησης και σωματικής, πνευματικής κούρασης οι οποίες δαπανήθηκαν ώστε σήμερα αυτά τα παιδιά να μπορούν να κατέβουν αξιοπρεπώς σε αγώνες και να φέρουν αποτελέσματα.

Αντί ο Ιωνικός σύλλογος Νίκαιας να δράσει όπως ο ίδιος λέει ‘’παιδαγωγικά’’ και ‘’αθλητικά’’ μαθαίνει στα ανήλικα παιδιά πώς να εκμεταλλεύεται τον αγώνα, την κούραση και την δουλειά ενός άλλου για δικό του όφελος, εκτοξεύοντας λάσπη. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιωνικός δίνει τέτοια μαθήματα…

Στο προκείμενο :

  • Ο σύλλογος μας χαιρετίζει την απόφαση οποιοδήποτε συλλόγου να ιδρύσει οποιοδήποτε αθλητικό τμήμα επιθυμεί ..αρκεί να βρει δικούς του αθλητές και όχι να ‘’κλέβει’’ από διπλανούς συλλόγους.

  • Να μην θεωρεί κανένας σύλλογος τσιφλίκι του κανένα αθλητικό κέντρο. Έχουμε τις ώρες που αναλογούν ώστε να προπονηθούν οι αθλητές μας. Από την στιγμή που οι μετεγγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί, ανάλογα με τους εγγεγραμμένους αθλητές μας απασχολούμε και το προπονητήριο. Αντίθετα εσείς παρανόμως ζητάτε παραπάνω ώρες για αθλητές που δεν έχετε ή δεν είναι δικοί σας.

  • Ο χώρος του γυμναστηρίου είναι δημοτικός. Η οποιαδήποτε κατασκευή ή ανακαίνιση συμβεί στο χώρο εγκρίνεται από την δημοτική αρχή. Όλα αυτά τα χρόνια που απασχολούμε το χώρο έχουμε κάνει πολλές προτάσεις και παρεμβάσεις για αλλαγές στο χώρο και πάντα ήμασταν πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις δημοτικές αρχές για την ανακαίνισή του. Αν με ‘’δική σας πρωτοβουλία βάφετε’’ τον χώρο δεν πρέπει να ενημερώσετε την δημοτική αρχή ; Και αν η δημοτική αρχή βάφει το χώρο μήπως είναι δική της πρωτοβουλία ; Και αν το προπονητήριο μας έχει παραχωρηθεί από το Δήμο, όπως λέτε, μήπως για την όποια παρέμβαση θα έπρεπε να είχαμε συζητήσει από κοινού ;

Το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι ωραίο πράγμα..

  • Είμαστε σύλλογος 47 χρόνια και πάντα προστατεύαμε τα παιδιά μας από τους κινδύνους. Τα φροντίζουμε σαν οικογένεια. Ουδέποτε θα θέταμε σε κίνδυνο την σωματική και ψυχολογική τους κατάσταση, ανακατεύοντας τα με ζητήματα που δεν τα αφορούν. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στον Ιωνικό και το έπραξαν. Ούτε γνωστούς, ούτε αγνώστους δεν αφήσαμε ποτέ να επηρεάσουν την ευαίσθητη ψυχολογία των ανήλικων αθλητών μας που μοναδικός τους στόχος πρέπει να είναι οι διακρίσεις και η καλλιέργεια χαρακτήρα με χρηστά ιδεώδη.

Οι ανυπόστατες κατηγορίες πως δήθεν ‘’άγνωστοι’’ και ‘’χωρίς άδεια’’ άνθρωποι βρίσκονται τριγύρω τους μας θίγει σαν σύλλογο. Θα προτείναμε στους ίδιους αλλά και στους γονείς των παιδιών που φοβούνται πως θα πράτταμε ή έχουμε πράξει κάτι τέτοιο να ψάξουν το ποιόν των ανθρώπων που βρίσκονται αυτή την στιγμή δίπλα στα παιδιά τους και τα επηρεάζουν αρνητικά από τον απέναντι σύλλογο.

  • Ο σύλλογος μας φρόντισε και φροντίζει οι αθλητές μας να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ότι αφορά το άθλημα που επιλέγουν. Οι προπονητές μας υπήρξαν πάντα άρτιοι αθλητές, με διακρίσεις και ήθος . Έχουν εξασφαλίσει δωρεάν ορθοπεδικό για κάθε τραυματισμό τους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Φροντίσαμε ώστε να γίνονται βραβεύσεις και απόδοση χρηματικού ποσού σε κάθε αθλητή που φέρνει διακρίσεις στον σύλλογο μας, γιατί εμείς χαιρόμαστε μαζί με τους αθλητές μας και τους γονείς τους.

Λυπούμαστε που πρέπει δημόσια να βγούμε και να μιλήσουμε για όλα αυτά με γλώσσα δηκτική. Τα θέματα των συλλόγων πρέπει να διευθετούνται με σοβαρότητα και σεβασμό προς το αθλητικό πνεύμα και όχι μέσω δημόσιων δηλώσεων και αντιδηλώσεων. Όποιος θίγεται πρέπει να έρχεται πρώτα σε επαφή ξανά και ξανά με ‘’τον απέναντί του’’ και μετά να καταφεύγει σε δημόσιες δηλώσεις οι οποίες αμαυρώνουν όχι μόνο ένα σύλλογο 40 και πλέον χρόνων αλλά και τους ίδιους. Με την στάση τους αυτή, αφήνουν σκιές και τρομοκρατούν τις οικογένειες ανήλικων παιδιών με διαστρεβλώσεις και ψεύδη προκειμένου να κερδίσουν, εφήμερα οφέλη. Εφήμερα γιατί ακόμα και αν κάποιοι γονείς αποφασίσουν τελικά να μετεγγράψουν τα παιδιά τους, σύντομα η αλήθεια και το ήθος θα έρθουν στο φως.